Trailrunning tips van Team Injinji - deel 2

Op:

Aan het woord: Donovan Stewart

Ontdek de geheimen voor betere prestaties tijdens het trailrunnen met waardevol advies van atleten uit Team Injinji. Krijg inkijk in hun beste trainingsmethoden en tips voor mentaal welzijn en voorbereiding op de wedstrijddag. Vandaag aan het woord: Donovan Stewart. Donovan is een digital content creator en hardloper en woont in South Carolina.

Wat had je graag willen weten voordat je je eerste trailrace liep en welk advies zou je geven aan beginnende trailrunners?
‘Ik had graag geweten dat ik mijn eigen snacks moest meenemen. Sommige races hebben geweldige snacks bij de hulpposten en sommige hebben alleen water, dus het meenemen van mijn eigen pop-tarts is een must voor de toekomst. Het beste advies dat ik aan beginnende trailrunners zou geven, is geduldig te zijn! Het stuiteren over de paden kost meer energie dan hardlopen op de weg en dezelfde inspanning die je op de weg of baan levert, is heel anders op de trails’.

In jouw ervaring: wat is het meest uitdagende, maar niet zo voor de hand liggende, aspect van de overstap van wegwedstrijden naar trailraces?
‘Het meest uitdagende aspect is het respecteren van de bergen tijdens een lange loop! Bergen zijn prachtig en fijn om doorheen te rennen, MAAR wanneer je lange tijd onderweg bent, is het het beste om rustig de berg op te gaan in plaats van snel omhoog te stormen’.

Hoe rust je jezelf uit om over een onbekend of nieuw pad te navigeren tijdens trainingen?
‘Ik laad mijn verwachte route op mijn GPS-horloge (COROS APEX 2 Pro) en bestudeer de hoogtekaart. Het van tevoren weten dat ik veel hoogteverschil heb, is gemakkelijker te accepteren dan verrast te worden tijdens de training’.

Hoe vult fietsen je trailrun prestaties aan?
‘Fietsen is de perfecte aanvulling om verschillende redenen. Ik ga fietsen als ik een beetje pijn voel van mijn trailrun, wat vrij vaak is, omdat ik in mijn trainingsblok voor de voorjaarsraces zit. Fietsen stelt me ook in staat om te oefenen met welk voedsel goed werkt voor mijn maag tijdens trainingen. Het is vrij eenvoudig om snacks mee te nemen en te eten tijdens een lange fietstocht, zodat ik makkelijk kan simuleren wat handig is om te eten of te drinken tijdens het hardlopen’.

Wat is jouw favoriete Injinji trailsok?
De Spectrum Trail Midweight Crew!’

We wensen je veel trailrunning plezier! 

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december