Waarom je in de ochtend zou moeten hardlopen

Op:

Wist je dat hardlopen in de ochtend ontzettend veel voordelen heeft? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Sommige mensen moeten er niet aan denken om vroeg op te staan om te gaan hardlopen, maar het is een geweldige manier om je gezondheid positief te beïnvloeden. En, zoals elke gezonde gewoonte, wordt het na verloop van tijd makkelijker, dat beloven we je! Hieronder zes redenen waarom hardlopen in de ochtend je dag kan veranderen.

Maakt je hoofd leeg
Ervaar de rust en stilte van hardlopen in de vroege ochtend. Laat je gedachten afdwalen en concentreer je op je ademhaling. Dit is het perfecte moment om alles voor de komende dag op een rijtje te zetten.

Verhoogt energie
Hardlopen verhoogt je hartslag en laat het bloed stromen, waardoor uiteindelijk feel-good hormonen die een stimulerend effect hebben worden geproduceerd.

Verhoogt het metabolisme
Lichaamsbeweging verhoogt de stofwisseling in rust, wat betekent dat je metabolisme efficiënter wordt in het verbranden van calorieën.
 
Verbetert je slaap
Blootstelling aan natuurlijk licht in de ochtend helpt bij het reguleren van het circadiane ritme, wat een directe invloed heeft op de kwaliteit van je slaap. Beter slapen is een integraal onderdeel van een goede gezondheid.

Moedigt zelfzorg aan
Hardlopen in de ochtend is een dagelijkse investering in je fysieke en mentale gezondheid. Naarmate de gewoonte sterker wordt, zal ook je zelfgevoel beter en sterker worden.

Bevordert consistentie
Door in de ochtend eerst te gaan hardlopen, is het waarschijnlijker dat je je aan je trainingsroutine houdt. Het naleven en je aan je routine houden is dé sleutel tot het behouden van een gezonde levensstijl.

Hoe begin ik met hardlopen in de ochtend?
Niet iedereen is een ochtendmens en dat is ook helemaal prima. Om het opstaan om te gaan hardlopen makkelijker te maken, kun je onderstaande tips gebruiken om de gewoonte op te bouwen:

- Ga vroeg naar bed
- Leg je hardloopkleding alvast klaar
- Zorg ervoor dat je alarm buiten handbereik is
- Zoek een hardloopmaatje

De beste manier om in je run te komen, is door het voor iets anders te doen. Hardlopen in de ochtend garandeert tijd voor jezelf en je gezondheid. Probeer eens om in de ochtend te gaan hardlopen en bekijk hoe je je de hele dag voelt. Het duurt niet lang om het plezier van ochtendruns te ontdekken. Veel hardloopplezier!!


Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december