5 redenen waarom compressiesokken je training verbeteren

Op:

Atleten in elke sport (competitief of recreatief) proberen altijd manieren te vinden om hun prestaties verbeteren en comfort te vergroten. De afgelopen jaren is de trend ‘compressiekleding’ toegenomen. Er zijn tegenwoordig compressie shirts, -mouwen, -broeken én natuurlijk Injinji sokken! Maar wat kan het toevoegen van compressiekleding aan jouw trainingen nu echt voor je betekenen?

  • Het bevordert een betere circulatie en verbetert de doorbloeding

Na lange afstandswandelingen, runs of fietstochten kun je eindigen met gezwollen armen en benen als je niet de nodige voorzorgsmaatregelen treft. Compressiekleding verbetert de doorbloeding en helpt spierherstel. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en spieren verzuren minder. Dit heeft tijdens het fietsen, hardlopen en andere sporten als voordeel dat de conditie verbeterd wordt en dat de prestaties toenemen. Daardoor wordt het met name bij duursporten gebruikt, maar ook veel impulsieve sporters (voetbal en tennis) hebben een groot voordeel aan goede compressiekleding.

  • Het helpt tegen spiervermoeidheid

Doordat je spieren een betere doorbloeding hebben verminderd de kans op vervelende blessures zoals pijn in je lies, kramp, zweepslag en andere spierklachten.

  • Het verkort de hersteltijd en vermindert de spierpijn

Met de vermindering van de zwelling en een verhoogde bloedsomloop heeft je lichaam een betere kans om sneller te herstellen. Bovendien helpt de vermindering van de zwelling tegen de opbouw van melkzuur en neemt zo de kans op spierpijn af.

  • Het vergroot je veiligheid

Het design van veel compressiekleding bestaat uit reflecterende strips en drukke patronen. Dit betekent dat je op elk moment van de dag je training kunt uitvoeren. Ook in de avond zal je door je reflecterende compressiekleding goed zichtbaar zijn.

  • Het ziet er cool uit!

Heb je weleens compressiekleding gezien? Het bestaat veelal uit felle kleuren, gekke patronen en heeft reflecterende eigenschappen. Wil jij kleur en stijl aan je hardlooprondje toevoegen? Start je training met Injinji.

Wil je ook je training verbeteren? Bekijk hier de nieuwe Ultra Compressie Sokken van Injinji.

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december